یکی کاشت، دیگری برداشت؛

یادگاری رئیسی با پروژه‌ روحانی

آفتاب‌نیوز نوشت : در دولت یازدهم و دوازدهم، برای اینکه دریاچه ارومیه احیا شود، برنامه‌ریزی شد تا مجموعه‌ای از اقدامات همچون رعایت حق‌آبه دریاچه، انتقال آب از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب تبریز و ارومیه و به ویژه از رودخانه زاب، حدود ۶٠٠ میلیون متر مکعب آب به دریاچه منتقل شود.

آن یکی «کاشت»، این یکی «برداشت» /  «عکس یادگاری» رئیسی با پروژه‌ پرورده روحانی

یکی از وعده‌های دولت روحانی، تلاش برای احیای دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان و یکی از مهمترین بحران‌های زیست محیطی ایران بود. دولت روحانی برای تحقق این وعده «ستاد احیای دریاچه ارومیه» را تشکل و اعتبارات گسترده‌ای را نیز برای احیای این دریاچه اختصاص داد.

بسیاری از طرح‌های احیای دریاچه ارومیه که از دولت‌های یازدهم و دوازدهم آغاز شده بود تا پایان دولت روحانی، پیشرفت زیادی داشته‌اند. با این حال با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت سیزدهم، حالا قرعه افتتاح و عکس یادگاری آن به نام رئیسی و یارانش ثبت شده است.

با روی کارآمدن دولت انقلابی، رئیسی “ستاد احیای دریاچه ارومیه” را منحل کرد و به جای آن “کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه” را تشکیل داد! حالا تونل انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه روز جمعه توسط رییسی به بهره‌برداری رسید. براساس گزارش خبرگزاری دولت؛ پروژه عظیم‌ تونل ۳۶ کیلومتری انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه که از سال ۱۳۹۴کار اجرایی آن آغاز و در هشت ماه گذشته روند ترمیم و رفع مشکل آن دنبال شده بود، با حضور و دستور ابراهیم رئیسی افتتاح و روند انتقال آب از سد کانی سیب به صورت رسمی آغاز شد.

این طرح که در مجموع برای اجرای آن، ۳۵ هزار میلیارد ریال هزینه شده است، آب از مخزن سد کانی سیب وارد تونل انتقال ۳۶ کیلومتری شده، پس از آن با ورود به کانال ۱۱ کیلومتری، به رودخانه گدار می‌رسد و پس از طی ۲۸ کیلومتر مسیر این رودخانه وارد پهنه آبی دریاچه ارومیه می‌شود. در فاز نخست این طرح، قرار است ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به صورت سالانه وارد دریاچه ارومیه شود.

در دولت یازدهم و دوازدهم، برای اینکه دریاچه ارومیه احیا شود، برنامه‌ریزی شد تا مجموعه‌ای از اقدامات همچون رعایت حق‌آبه دریاچه، انتقال آب از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب تبریز و ارومیه و به ویژه از رودخانه زاب، حدود ۶٠٠ میلیون متر مکعب آب به دریاچه منتقل شود.

در این راستا سد کانی سیب روی رودخانه زاب احداث شد. همچنین ٣۶ کیلومتر تونل از محل سد برای انتقال آب به دریاچه حفر شد. از این ٣۶ کیلومتر حدود ٢ کیلومتر که در عمق ٨٠ متری زمین بود با یک جریان آبرفتی مواجه و ریزش کرد که در حدود ۶٠٠ متر از آن بازسازی و تنها ١۴٠٠ متر باقی مانده بود که تا خرداد ١۴٠٠ طبق برنامه زمان‌بندی به اتمام نرسید. بنابراین؛ آنچه در دولت سیزدهم به اتمام رسید از کل مجموعه طرح، همین ١۴٠٠ متر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بر چسب ها

اخبار مرتبط

چند رسانه ای

آخرین اخبار