کاهش اساسی تورم با پیشرفت نهضت ملی مسکن‌

به گزارش پردیس امروز به نقل از خبرگزاری فارس آرزوی تورم تک رقمی در اقتصادی ایران آرزویی است که می‌تواند منشا آثار بزرگی در کشور شود و رونق واقعی اقتصاد به معنای پویایی بنگاه‌های مولد و جهش تولید در کنار کاهش انگیزه برای ورود به بازارهای سرمایه‌ای نظیر بازار ارز، سکه و طلا را به همراه داشته باشد.

دولت‌های گذشته روی کار آمده در ایران هر یک چنین آرزوی بزرگی را در قالب شعارهای انتخاباتی بیان کرده‌اند اما هیچگاه به طور عملی شاهد چنین اتفاقی در طول ۳۰ سال گذشته نبوده‌ایم.

یکی از دلایل محقق نشدن تورم تک رقمی در کشور بی‌توجهی نسبت به اولویت‌ها در توجه به اجزاء شکل‌دهنده تورم است. برای مثال در دولت خاتمی با وجود نبود تحریم‌ها و فشار اقتصادی ناشی از تکانه‌های اقتصاد سیاسی بر اقتصاد کشور، تورم در کمترین حالت به ۱۵.۷ درصد رسید.

بر این اساس یکی از دلایلی که زمینه یک رقمی شدن تورم را مهیا نکرد، توجه نکردن به مهمترین جزء شکل‌دهنده تورم یعنی مسکن بود.

*سهم ۵۰ درصدی مسکن در تورم عمومی جامعه

بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی در قالب گزارش‌های تحولات اقتصاد کلان، سهم هر بخش اقتصادی نظیر، مسکن، خوراکی و آشامیدنی، حمل نقل و سایر بخش‌های دیگر اقتصادی در رشد تورم منعکس می‌شود. در همین راستا همواره سهم گروه مسکن، آب، برق و گاز به همراه سایر سوخت‌ها در جایگاه اول از تورم عمومی جامعه قرار دارد. با توجه به اینکه بخش عمده این گروه مرتبط با سهم مسکن است، بنابراین برداشت از این گزارش‌ها به معنای آن است که تورم مسکن همواره جزء عظیمی از تورم بازار را به دوش کشیده و به دنبال آن کنترل تورم در این بخش می‌تواند تاثیر شگرفی بر نرخ تورم ارائه دهد.

به استناد آخرین گزارش تحولات اقتصاد کلان بانک مرکزی در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ سهم گروه مسکن از تورم ماهانه معادل ۴۹.۸ درصد برآورد شده است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی از جمله حمید بهزادی کارشناس مسائل اقتصاد کلان، « تک رقمی شدن تورم بدون کنترل کردن تورم بخش مسکن مسئله‌ای غیر قابل دسترس است.»

*تجربه کنترل تورم به کمک ساماندهی بخش مسکن در اوایل دهه ۹۰

مسئله توجه ویژه به کاهش نرخ تورم بخش مسکن به منظور کنترل نرخ تورم موضوعی است که امتحان خود را در اقتصاد کشور پس داده است. در اوایل دهه ۹۰ با تشدید تحریم‌ها و شوک‌های ارزی ناشی از آن، تورم عمومی نزدیک به ۳۵ درصد رسید؛ این درحالی است که تورم مسکن در سال ۹۱ و ۹۲ به ترتیب ۱۲.۹ و ۲۰.۱ بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بر چسب ها

اخبار مرتبط

چند رسانه ای

آخرین اخبار