به گزارش پردیس امروز به نقل از خبرنگار پارلمانی ایرنا،«محمدباقر قالیباف» در جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی،در نطق پیش از دستور خود گفت: موج پنجم کرونا از موضوعات بسیار جدی و بحرانهای امروز کشور است و هرروز جمعی از خانوادهها عزادار میشوند و مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود اولویتهای دوازده گانهای را ابلاغ فرمودند که ایشان موضوع کرونا را اولویت نخست کشور اعلام فرمودند.
قالیباف افزود: مجلس شورای اسلامی پیش از فرمایشات حضرت آقا ابلاغی را به کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس انجام داد و این کمیسیون در جلسات مشترک از همه مسوولان ذیربط و مقامات کشوری و لشکری و دوستان صاحب نظر دعوت کرد و نظرات آنها را جویا شد. جمع بندی جلسات را به رییس جمهوری محترم ابلاغ کردیم تا نظرات کارشناسی مجلس نیز در این مورد نیز روشن شود.
وی با ابراز امیداوری از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم و خوبی را اتخاذ کند، عنوان کرد: اگر لازم است محدودیتهای قائل شوند، حتماً محدودیتها بررسی شده و تصمیم قاطعانهای در این باره گرفته شود و همه نیز این محدودیتها را پیگیری و اجرا کنند. البته بررسیها نشان داده شده که موضوع محله محوری و همان طرح شهید سلیمانی سبب خواهد شد در حقیقت خدمات غیرضروری بیمارستانی در محلات انجام شود.با توجه به اختیاراتی که به استانها بنا به شرایط اقلیمی داده میشود، آنها هم میتوانند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم زنجیره شیوع ویروس با واکسیناسیون سراسری قطع شود، گفت: تهیه و توزیع واکسن و زدن واکسن را باید در یک حلقه ۷۵ تا ۸۰ روزه انجام شود تا زنجیره انتقال را قطع کنیم و این موضوع باید در اولویت قرار بگیرد. حتی اعتبارات ریالی و ارزی نیز باید اختصاص داده شود.
سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود
وی ادامه داد: برای قطع زنجیره کرونا اگر دولت نیازمند اصلاحیه ای در بودجه است، ما میتوانیم به صورت فوری و حتی دوفوریتی به پیشنهاد دولت توجه کنیم. باید از همه ظرفیت برای کنترل هوشمند افرادی که ناقل هستند، استفاده کنیم.
قالیباف با اشاره به موضوع به دارو و رسیدگی به کادر درمان، به عنوان دو اولویت مهم دیگر گفت: واقعیت این است که فشار روی کار درمان بسیار زیاد است. بر همین اساس رسیدگی به آنها و اعزام نیروهای کمکی به آنها و توجه به نیازهای معیشتی کادر درمان نیز باید در اولویت قرار بگیرد.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود، اظهار داشت: به رغم اینکه دارو هست اما در بیشتر مراکز کمبود دارو احساس میشود و مسئولان انشاءالله به این موضوع توجه کافی داشته باشند.
وی در ادامه درباره بررسی صلاحیت و برنامه های وزیران پیشنهادی رییس جمهوری گفت: نامه رییس جمهوری در ساعت ۱۳ و ۳۵ دقیقه روز چهارشنبه نامه به دست ما رسید که زمان صحن علنی مجلس به پایان رسیده بود. اما بر اساس قانون آئین نامه داخلی مجلس موظف به تشکیل جلسه علنی برای اعلام وصول هستیم.
قالیباف با اشاره به برنامه کلی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: اسامی در چند صفحه و ضمیمه به مجلس ارسال شده که در سامانه بارگذاری میشود. همچنین مواردی همچون تجربه، تخصص مرتبط، شرح حال وزرا، برنامه و سوابق علمی و اجرایی و سایر امتیازات قابل استناد در سامانه در اختیار همه نمایندگان قرار می گیرد.
وی از وزرا خواست تا تمام برنامههای خود را در این سامانه قرار دهند و افزود: این سامانه سبب رجوع همه نمایندگان و کمیسیون های تخصصی است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همین امروز این لیست به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارسال می شود، گفت: وظیفه ما بررسی برنامه های وزرا در مهلت یک هفتهای در کمیسیونها و تطبیق آن با اسناد بالادستی و قوانین است لذا کمیسیونها نقش مهمی در این باره دارند.
قالیباف ادامه داد: گزارش کمیسیونها درباره وزرا به صحن بسیار مهم است و از کمیسیون ها خواهش می کنم بر اساس فرمتی که در سامانه تهیه شده است، نظرات خود را به طور روشن و شفاف اعلام کنند. البته اگر یک کمیسیون مبنای دادن نظر بود، یک کمیسیون ۱۰ دقیقه فرصت دارند نظر خود را در صحن اعلام کنند و اگر چند کمیسیون قرار بود نظرات خود را اعلام کنند، باید نظرات تخصصی خود را به مدت ۵ دقیقه اعلام کنند.
وی با بیان اینکه مبنای تصمیم گیری مجلس مبتنی بر توانایی، کارآمدی، پاسخگویی، برنامه، اسناد بالادستی و چابکی در تصمیم گیری است، گفت: این موارد در قانون نیز آماده که ما مبنا قرار خواهیم داد. در بررسی ها نیز به این نکته توجه شود که رییس دولت رییس جمهوری است و ایشان وظیفه پیشبرد کارها را به عهده داشته و این مسوولیت را پذیرفتند و می خواهند با این تیم کار کنند.
قانون در رای اعتماد حرف آخر را به عهده مجلس گذاشته است اماباید انصاف داشته باشیم
قالیباف تاکید کرد: این صحبت من به این معنا نیست که مجلس به کل این فهرست رای دهد زیرا در این صورت نیاز نبود این فهرست در مجلس مطرح شود. اینکه قانون رای اعتماد و حرف آخر را به عهده مجلس گذاشته است، شکی نیست اما باید ما نیز انصاف داشته باشیم.
رییس مجلس توضیح داد: بررسی برنامه و صلاحیت وزرا در کمیسیونهای تخصصی تا ظهر سهشنبه هفته جاری انجام میشود؛ جلسات امروز و فردای صحن مجلس از ساعت ۸ تا ۹ و ۳۰ دقیقه خواهد بود و بعد از آن بر اساس جدول زمانبندی مشخص شده وزرا در کمیسیون های تخصصی حضور پیدا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: از روز شنبه (۳۰ مرداد ) جلسات رای اعتماد در صحن علنی مجلس آغاز میشود که ان شاءالله تا سهشنبه یا حداکثر چهارشنبه هفته آینده کار بررسی صلاحیتها به اتمام برسد.
منبع خبر: خبرگزاری ایرنا