به گزارش پردیس امروز به نقل از خبرگزاری فارس، چندین مقام آگاه در سازمان بهداشت جهانی تائید کردهاند که دولت آمریکا با ایجاد تغییرات در این نهاد بهداشتی و بینالمللی به منظور تقویت آن مخالفت کرده است.
افراد آگاه معتقدند مخالفت با استقلال بیشتر سازمان جهانی بهداشت به معنی عدم همراهی دولت بایدن با برنامههای این نهاد جهانی است.
با توجه به اینکه آمریکا بزرگترین حامی مالی سازمان جهانی بهداشت است، مخالفتهای صورت گرفته توسط این کشور باعث شک و تردید در مورد حمایت بلندمدت دولت بایدن از آژانس سازمان ملل شد.
براساس سند تأمین مالی پایدار سازمان جهانی بهداشت که به صورت آنلاین و در تاریخ چهارم ژانویه منتشر شد، کمک سالانه ثابت هر کشور عضو افزایش مییابد؛ این طرح بخشی از یک روند اصلاحی گستردهتر است که در بحبوحه همهگیری کووید ۱۹ ایجاد شده و محدودیتهای قدرت سازمان جهانی بهداشت برای مداخله اولیه در یک بحران را برجسته کرده است.
مقامات آمریکایی به رویترز گفتند، دولت ایالات متحده با این اصلاحات مخالف است زیرا نگرانیهایی در مورد توانایی سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با تهدیدات آینده از جمله تهدیدات چین دارد. در عوض برای ایجاد یک صندوق جداگانه که مستقیماً توسط اهداکنندگان کنترل میشود، تلاش میکند تا پیشگیری و کنترل فوریتهای بهداشتی را تأمین مالی کند.
چهار مقام اروپایی درگیر در این مذاکرات، مخالفت ایالات متحده را تأیید کردند.