ماجرای توزیع ۱۰۰ تن کالا میان اتباع غیرمجاز افغان

معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان خراسان رضوی گفت: ۱۰۰ تن کالا از سوی این نهاد با هدف کمک های بشردوستانه در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی، حین خروج از کشور در مرز دوغارون توزیع شد.

169907778

به گزارش پردیس امروز از ایرنا:  سعید نادری  افزود: این میزان اقلام شامل برنج، گوشت و آب معدنی در قالب چهار محموله از ابتدای تیرماه امسال وارد این مرز رسمی شده است.

وی اظهار کرد: در همین راستا و متناسب با خروج اتباع غیرمجاز، اقلامی مشابه در ۲ مرز میلک استان سیستان و بلوچستان و ماهیرود در اختیار مهاجران غیرمجاز افغانستانی قرار گرفته است.

او ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای این اقدام مستقیم ورود نکرده است و توزیع کالاهای مزبور در مرزهای شرقی به همت و تلاش گروه های جهادی، خیریه ها، تشکل های مردمی، نیروهای بسیجی و فعالان اجتماعی انجام شده است.

وی با اشاره به این که ۷۵ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی از سمت دوغارون به کشورشان بازگشته اند ادامه داد: میزان کالاهای توزیع شده به نسبت شمار خروج اتباع در مرزها پیش بینی شده است.

معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان خراسان رضوی گفت: هیچ گونه محدودیتی برای ادامه این کار خداپسندانه از سوی ستاد وجود ندارد و این روند تا خروج آخرین فرد و یا گروه از تبعه غیرمجاز افغانستانی ادامه خواهد داشت.

نادری افزود: طی چند سال گذشته شمار زیادی از اتباع افغانستانی و پاکستانی برای عزاداری های پایانی ماه صفر از سمت مرزهای استان سیستان و بلوچستان، ماهیرود و دوغارون وارد ایران شده اند و امسال با ورود قانونی اتباع افغانستانی و پاکستانی برای ایام عزاداری های ماه صفر و زیارت عتبات عالیات، اقلامی در اختیار گروه های جهادی و مردمی قرار خواهد گرفت.

فرماندار تایباد نیز در این بازدید گفت: در بازه زمانی خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی همه تشکل های مردمی، خیرین و گروه های جهادی برای ارایه خدمات مطلوب به تبعه این کشور همسایه پای کار بوده اند.

حسین جمشیدی افزود: در راستای خروج عزتمندانه اتباع و تکریم آنها در حد توان از همه ظرفیت های استانی و محلی در گذرگاه رسمی دوغارون استفاده شده است.

وی اظهار کرد: ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته همواره نشان داده است که در کنار ملت افغانستان بوده اند و خواهند بود.

او ادامه داد: باتوجه به این که خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی از دوغارون همچنان ادامه دارد، برای به حداقل رسیدن مشکلات این بخش همه روزه بازدیدهای میدانی دستگاه های متولی از مرز انجام می شود.

فرماندار تایباد گفت: برای فراهم کردن زیرساخت های رفاهی، ۲ مکان از سوی شهرداری و نمایندگی اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی در محور تایباد به مرز دوغارون برای ساماندهی قانونی اتباع غیرمجاز با امکانات و تجهیزات لازم در نظر گرفته شده است.

جمشیدی افزود: دوغارون مهمترین معبر ورود قانونی اتباع افغانستانی برای عزاداری های پایانی ماه صفر است.

وی ادامه داد: سال گذشته افزون بر ۶۲ هزار زائر افغانستانی برای سفر به عراق از دوغارون وارد ایران شدند و امسال درصورت ورود این مشتاقان به کشور و سفر به عتبات عالیات،بستر و زیرساخت های لازم پیش بینی شده است.

در راستای برخورد با حضور غیر قانونی اتباع کشورهای خارجی در ایران، اتباع غیرمجاز افغانستانی شناسایی شده در ۱۱ استان کشور، بعد از سیر مراحل قانونی از طریق معبر دوغارون به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

شهرستان ۱۵۱ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

قرار داشتن دوغارون در مسیر جاده ابریشم و کریدورهای بین المللی با قدمت طولانی این مرز را از دیگر مرزهای رسمی ایران متمایز کرده است.

از جمله مزایای مرز دوغارون فاصله نزدیک ۱۲۰ کیلومتری با مرکز ولایت هرات به عنوان کانون مهم مبادلات و فعالیت های اقتصادی افغانستان است.

بر چسب ها

اخبار مرتبط

چند رسانه ای

آخرین اخبار