رئیسجمهور با بیان اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم قول دادیم موضوع تحریمها و لغو آن را حل و فصل کنیم، گفت:عدهای در آن زمان به من میگفتند تحریمهای ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل و موضوع PMD صد سال آینده هم حل نخواهد شد.
به گزارش پردیس امروز به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امروز (چهارشنبه ۲۳ تیر) در جلسه هیأت دولت اظهار داشت: امروز روزی است که گفتوگو و تعامل سازنده در جهان در تقویممان نامگذاری شده است؛ پس از اقداماتی که دولت یازدهم برای از بین بردن تحریمهای ظالمانه و احقاق حقوق ملت ایران انجام داد، ۲۳ تیر سال ۹۴ بود که ما به توافق رسیدیم و به همین دلیل این روز، روز گفتوگو و تعامل سازنده نامگذاری شده است.
وی افزود: برای دولت یازدهم و دوازدهم یکی از اهداف بسیار مهم، احقاق حق ملت در زمینه مسائل فناوریهای مدرن و تجارت و اقتصاد و فعالیتهای اقتصادی و تولیدی بود که این هدف اصلی و مهم در دولت یازدهم بود و در دولت دوازدهم هم تکرار شد.
رئیسجمهور تأکید کرد: برخی از مسائل در جامعه و در سالهای قبل بود که به ذهن برخی از مردم این چنین بود که قطعنامههایی علیه ما در سازمان ملل تصویب شده که ذیل فصل هفتم شورای امنیت بود و نمیتوان درباره آن کاری کرد.
وی ادامه داد: وقتی کشوری را ذیل فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل میبرند، آن کشور یا مجبور میشود آن قطعنامه را اجرا کند و یا در نهایت به جنگ منتهی میشود، اما این موضوع در مورد کشور ما صورت دیگری بود و عملاً در تاریخ سازمان ملل این موضوع درباره ایران بینظیر و نادر بود، چرا که ما با گفتوگو و تعامل توانستیم از ذیل فصل هفتم شورای امنیت خارج شده و قطعنامه آن را هم اجرایی نکنیم.
وی افزود: اینکه ما درباره آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مسئله PMD با موضوع خاصی مواجه بودیم که آنها احتمال موارد غیرصلحآمیز را مطرح میکردند و عدهای میگفتند که این مسئله حل نمیشود و حتی یکی از افراد به من میگفت که تا صد سال دیگر هم این موضوع حل شدنی نیست و اگر صد سال هم از ما بپرسند و ما جواب دهیم، آنها ۲۰۰ سؤال دیگر مطرح می کنند.
روحانی افزود: آغاز فعالیت غنیسازی توسط ایران هم موضوع دیگری بود که قدرتهای بزرگ آن را در ابتدا نمیپذیرفتند و حتی رفع تحریمها را هم سخت میدانستند، اما افراد باتجربهای در عرصه سیاست و روابط بینالملل میگفتند که ما اگر بخواهیم با ۶ قدرت برتر جهان مذاکره کرده و به نتیجه برسیم، چنین چیزی امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم فعالیتهای مهمی در عرصه سیاسی و بینالملل برای مذاکره با ۶ کشور برتر جهان انجام داد، گفت:در کمتر از صد روز اول دولت یازدهم به توافق موقت با ۱+۵ رسیدیم و عملاً ادامه تحریمها متوقف شد؛ در آن زمان ۹۹۰ هزار بشکه نفت میفروختیم و قرار بود یک سال بعد میزان فروش نفت ایران به صفر برسد و برنامه داشتند که ۲۰ درصد، ۲۰ درصد میزان فروش نفت ایران را کاهش دهند و درنهایت در اوایل سال ۹۳ نتوانیم حتی یک بشکه نفت به فروش برسانیم، اما ما با مذاکره توانستیم تحریمها را متوقف کرده و دست و پایمان را آزاد کنیم و حتی منابع بانک مرکزی هم آزاد شد و کلیاتی مورد توافق دو طرف قرار گرفت؛ اصل غنیسازی توسط ایران هم در توافق موقت پذیرفته شد زیرا دولتی روی کار آمده بود که ظرف صد روز قدم مهمی برای شکستن تحریم برداشته و قدم به قدم در این مسیر موفقیتهایی را به دست آوردیم.
رئیسجمهور گفت: فروردین سال ۹۴ به توافق اصلی و مهمی با ۱+۵ رسیدیم و در تیر ۹۴ هم به توافق برجام رسیدیم، ضمن اینکه در دی ۹۴ هم برجام اجرایی شده و تحریمها برداشته شد که البته برای این کار قدم به قدم کار کردیم ولی برخی قدمها آنی بوده و برخی قدمها زماندار بود؛ دستورالعملی در این زمینه داشتیم.
رئیسجمهور افزود: از طریق گفتوگو و تعامل سازنده میتوان مسائل پیچیده و مهمی که بین کشور ما و کشورهای بزرگ و یا سازمانهای بینالمللی است را حل و فصل کرد.
منبع خبر: خبرگزاری فارس