وزیر پیشین میراث فرهنگی گفت: « کتاب زیاد میخواندم و رمانهای پرویز قاضی سعید را هم میخواندم. منتظر بودم و تا در میآمد میخریدم. الان باید به کسی جواب دهیم؟ اگر بخواهند رمانهایی که آقا خوانده را چاپ کنند، باید صد تا {اصلاح} بزنند. حتی قرآن را اگر خداوند متعال نفرموده بود و الان اگر کتابی مانند قرآن میآمد، برای چاپ مجوز نمیگرفت.»
به گزارش پردیس امروز از خبرآنلاین، عزتالله ضرغامی، وزیر پیشین میراث فرهنگی، در گفتگویی از دوران فعالیت سیاسی خود گفت.
ضرغامی گفت: سینماروی حرفهای بودم. تلویزیون نداشتیم. خانواده مذهبی بودیم و پدر ما به خاطر این که تلویزیون فاسد بود، هیچ وقت تلویزیون نخرید. ولی در سینما را نبسته بودند. لذا تقریبا همه فیلمهای مهم قبل از انقلاب را دیده بودم. البته فیلمهای فارسی در پیتی را علاقه نداشتم و نمیدیدم.
وی افزود: برخی روشنفکران و منتقدین ما مشهورند و خودشان میگفتند که صبح مقاله درمورد خانه دوست کجاست مینویسند و شب همه راکی رمبو میبینند. واقعا فیلم فارسی دوست نداشتم. لذا تمام فیلمهای سینمایی موج نو را میدیدم و نقد میخواندم. مجله دختران و پسران میخواندم. کتاب زیاد میخواندم و رمانهای پرویز قاضی سعید را هم میخواندم. منتظر بودم و تا در میآمد میخریدم. عشق میکردم. برخی اوقات دو سه بار میخواندم. الان باید به کسی جواب دهیم؟ اگر بخواهند رمانهایی که آقا خوانده را چاپ کنند، باید صد تا {اصلاح} بزنند. حتی قرآن را اگر خداوند متعال نفرموده بود و الان اگر کتابی مانند قرآن میآمد، برای چاپ مجوز نمیگرفت.
او در ادامه تصریح کرد: فیلمهای مسعود کیمیایی را میدیدم و همه خوب بود. به ذائقه ما میخورد. عدالتخواهانه به معنای واقعی و فطری مردم کف خیابان است. از تنگسیر امیر نادری خوشم میآمد. تنگسیر ممکن است مقداری نقد به دین داشته باشد. اشکالی ندارد. اصلا اشکال فیلم است. ولی تنگسیر خیلی فیلم خوبی است.
ضرغامی افزود: فیلمهای نادری مخصوصا دونده و سازدهنی خیلی خوب است. در برنامه هفت به فیلم منهتن اشاره کردم که به جشنواره کن رفت و قبول نکرد و گفت این سیاهیها برای آمریکا است و اگر برای ایران بود پخش میکردیم. آقای کیارستمی جزییاتش را برایم نقل کرد. پاسخ سوال درمورد مرحوم نبوی را اینطور در نظر بگیرید که من حاضرم با هرکسی که بخواهد حرف بزند، صحبت کنم.