نماینده مجلس:

خاک زراعی ایران به کشورهای عربی قاچاق می‌شود

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به قاچاق مواد معدنی کشور، گفت: مقدار زیادی از مواد خام کشور از جمله خاک زراعی ما به کشورهای عربی قاچاق و در باغچه های انها استفاده می شود. از سوی دیگر حتی کسانی که معدن دار هستند بهره مالکانه کمی پرداخت می کنند.

به گزارش پردیس امروز از شفقنا؛ علیرضا پاک فطرت در رابطه با ضرورت جلوگیری از خام فروشی و توجه به شرکت‌های دانش بنیان، اظهار کرد: خام فروشی ربط زیادی به شرکت های دانش بنیان ندارد. بلکه سیاست های غلط دولت است که باعث خام فروشی شده است. دلیلش این است که ۷ درصد معادن دنیا در ایران است از سوی دیگر مرزهای ما هم گسترده و باز است؛ بنابراین بسیاری از مواد خام کشور قاچاق می شود.

وی با اشاره به قاچاق خاک زراعی کشور، گفت: مقدار زیادی از مواد خام کشور از جمله خاک زراعی ما به کشورهای عربی قاچاق و در باغچه های آنها استفاده می شود. از سوی دیگر حتی کسانی که معدن دار هستند بهره مالکانه کمی پرداخت می کنند؛ یعنی به ازای هر متر مکعبی از مواد معدنی که به صورت خام برداشت می شود، دولت پول کمی اخذ می کند و همین امر سبب می شود که اقدام به خام فروشی کنند.

آقای پاک فطرت با اشاره به راهکارهای جلوگیری از خام فروشی، بیان داشت: ابتدا نیاز است برداشت از معادن را محدود کنیم. این معادن متعلق به نسل های آینده است. دوم اینکه ادارات صنایع و معادن، میزان برداشت از معادن را باید دقیق کنترل کنند که این کار صورت نمی گیرد. سوم اینکه، مواد اولیه را با قیمت واقعی به فروش برسانند. در کنار این سه راهکار، ما بایستی اجازه دهیم که ماشین آلات معدنی وارد کشور شود. در حالی که متاسفانه ماشین آلات هم وارد کشور نمی شود. البته منظور من ماشین آلات مواد اولیه مثل لودر و کامیون نیست بلکه به ماشین آلاتی نیاز داریم که این مواد اولیه را تبدیل به محصول نهایی بکند.

وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در ارزش افزوده مواد اولیه، گفت: شرکت های دانش بنیان باید در این پروسه حضور فعال داشته باشند تا بتوانند تکنولوژی را به روز کنند و اگر این ماشین آلات نباشد، نمی توان کاری انجام داد. به نظر من دولت باید نگاهش را نسبت به معادن تغییر دهد. اما نگاه دولت این است که هنوز بسیاری از معادن کشور بکر است در حالی که این معادن را باید برای نسل های آینده نگه داشت و به اندازه میزان استفاده و صادرات کشور، برداشت شود.

آقای پاک فطرت با اشاره به ضرورت بردن اقتصاد ملی کشور به سمت دانش بنیان شدن، گفت: مقام معظم رهبری در بحث شرکت های دانش بنیان، انتقاد هم داشتند که شرکت های دانش بنیان باید بیش از این شکل می‌گرفت. ما جوانان با استعداد زیادی درکشور داریم که اگر آنها را به سمت شرکت های دانش بنیان سوق ندهیم، اقدام به مهاجرت می کنند. کمیسیون آموزش برای حمایت از شرکت های دانش بنیان بسیار تلاش کرده است و تخفیف های خوبی برایشان قایل شده است؛ اما این شرکت ها باید تا حدودی از شعار خارج، و محصول انبوه تولید کرده و آن را به کشورهای دیگر صادر کنند. بنابراین صرف اختراع و یا ارزش افزوده، کافی نیست.  بعضا شرکت های دانش بنیان دست به کارهایی می زنند ولی نمی توانند آن را به تولید انبوه برسانند و نیاز است که سرمایه گذاران حمایت های لازم از آنها انجام دهند که باعث تولید انبوه و ایجاد رقابت شود.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر ۸ هزار شرکت دانش بنیان داریم و اگر نتوانیم اقدام به صادرات کنیم، به هدف نخواهیم رسید. هدف شرکت های دانش بنیان این است که اشتعال ایجاد کرده و برای مصرف داخلی و همچنین صادرات، تولید داشته باشد. شرکت های دانش بنیان ابتدا در پارک های علم و فناوری شکل می‌گیرد و وقتی می خواهند به تولید بالاتر برسند، به شرکت های صنعتی هدایت می شوند که تعدادشان کم است ،شرکت های دانش بنیان ما چون نوپا هستند بیشتر در پارک های علم و فناوری هستند و باید سعی کنند وارد حوزه معادن شوند. به عنوان نمونه سنگ های ساختمانی که به صورت خام صادر می کنیم، کشوری مثل چین این سنگ ها را از ما می خرند و روی کشتی، آنها را فراوری می کنند و دوباره به ما و کشورهای همسایه به قیمت ده ها برابر می فروشند. بنابراین شرکت های دانش بنیان باید این شرکت های خارجی را کنار بزنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بر چسب ها

اخبار مرتبط

چند رسانه ای

آخرین اخبار