خبرگزاری ایسنا در یادداشتی به بررسی و نقد پویش برگرداندن قابلمه که جنجالی و خبرساز شده است پرداخت.
این خبرگزاری در یادداشتی تحت عنوان «تبدیل مقلوبه به مانور سازمانی آن را مضحکه میکند» به قلم فاطمه رایگانی، پژوهشگر اندیشه سیاسی نوشت:
* استعداد نهادهای حاکمیتی این است که با سازمانیکردن کارهای مردمی، آنها را از معنا تهی کنند. مقلوبه یک حرکت زیبای زنانه است که کاملاً مردمپایه و ساده در دل یک زندگیِ جاری تکرار میشود. تبدیلکردنش به مانور سازمانی با پوششهای اغراقشده، نتیجهای جز مضحکه ساختن ندارد.
* همین روحِ جمعیِ مولد است که میتواند با مشارکتگرفتن فرهنگ مقاومت را زنده بدارد و منتقل کند. حالا تصور کنید یک نهاد حاکمیتی، با طراحی سازمانی بخواهد بخشی از این سنت را از بافت خودش بیرون بکشد و در محیط اداری بازسازیاش کند. نتیجه میشود همین مضحکه ای که راه افتاده است.
* هر چقدر که تصویر اول، با آن لباسهای عادی متنوع در محیط عمومی، زنانگی و حس زندگی دارد، تصویر دوم با این چفیههای گرهشده روی چادر و این آرایش ردیفی در محیط غیرعمومی فریاد میزند که من برآمده از یک فراخوانم، برای نمایشِ بدونِ خلاقیت یک شعار.
* از اولی میتوانی الگو بگیری و تکرارش کنی و مقاومت را در دل یک زندگی جاری نشان دهی. حتی ممکن است بدون اطلاع از شعار دلت بخواهد دمی کنارشان بنشین. دومی اما تماماً مرزگذاری است و فاصله و بینسبت با جریان زندگی.
* این نمونۀ کوچکی است از ورود سازمانی به امر فرهنگی و مردمی که سالهاست دارد ضد خودش را تقویت میکند. بعد هم که مضحکه شد با این جمله که هرکاری خوب باشد صدای دشمن را درمیآورد هر نقدی بیصدا میشود. و این دور باطل هم چنان ادامه دارد.