سخنگوی شورای نگهبان جلسات شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتهای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از فردا (دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) آغاز خواهد شد.
به گزارش پردیس امروز به نقل از ایسنا و پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز (یکشنبه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) در گفتوگو با برنامه پارک شهر «رادیو تهران» در پاسخ به مطلب کارشناس برنامه راجع به احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که تا پیش از رأیگیری ادامه دارد، اظهار داشت: البته به استناد اصل ۹۹ نظارت شورای نگهبان تا پایان مهلت انتخابات جاری است، اما تاکنون برای انتخابات ریاست جمهوری در اینخصوص اقدام خاصی صورت نگرفته و رویه این شورا اینطور نبوده که ورود چندانی داشته باشد، ولی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی این سابقه را داریم که در حین تبلیغات، برخی کاندیداها به دلیل تخلفاتی که داشتهاند، صلاحیتشان مورد بازبینی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اختیارات شورای نگهبان در بازبینی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری در هنگام تبلیغات و مناظرات، خاطرنشان کرد: امیدواریم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این مسائل را در تبلیغات انتخاباتی رعایت کنند و نیازی به ورود شورای نگهبان نباشد.
وی تأکید کرد: به استناد اصل ۹۹ قانون اساسی رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است و همیشه این رویه از ابتدا وجود داشته و این شورا بر اساس اختیارات قانونی خود همان رویه سابق در امر نظارت بر انتخابات را انجام خواهد داد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که تکلیف احراز صلاحیت چه زمانی مشخص خواهد شد، گفت: از امروز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت فرصت ۵ روزه برای اعلام نتایج احراز صلاحیتها داریم که اگر بتوانیم در این فرصت اعلامنظر کنیم که حتماً اسامی کاندیداهای نهایی اعلام خواهد شد؛ اما اگر در این ۵ روز به نتیجه نرسیم طبق قانون ۵ روز دیگر امکان تمدید وجود دارد؛ لذا شورای نگهبان حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده باید اعلامنظر کند که انشاءالله اطلاعرسانی لازم انجام خواهد شد. جلسات شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها هم از فردا (دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) آغاز خواهد شد.
کدخدایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تأکید فرمایشات رهبر معظم انقلاب بر مشارکت حداکثری و وجود موانعی برای مشارکت حداکثری مثل کرونا و موانعی که گروههای مختلف سیاسی ذکر کردهاند، گفت: مشارکت به مواردی از قبیل معیشتی و اقتصادی بستگی دارد. نقش شورای نگهبان و اثر نظرات این شورا در بحث مشارکت بر اساس نظرسنجیهای رسمی حداقلی است و این نظرسنجیها هم توسط دستگاههای دولتی انجام میشود و تاکنون با توجه به این نظرسنجیهایی که برای ما ارسال شده مؤید این مطلب بوده که مؤلفههایی مثل معیشت، شرایط اقتصادی و وعدههای نامزدهای ریاست جمهوری بسیار بیشتر از نقش نظرات شورای نگهبان است.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه شورای نگهبان موظف به اجرای صحیح قانون و رعایت دقیق شرایط اصل ۱۱۵ قانون اساسی است، گفت: ملاک شورای نگهبان در احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری شرایط مذکور در اصل ۱۱۵ قانون اساسی است و همه باید از شورای نگهبان مطالبه اجرای قانون را داشته باشند.
وی تأکید کرد: اجرای قانون با مجری است و در انتخابات ریاست جمهوری، شورای نگهبان مجری است و مسئولیت نظارت بر این انتخابات بر عهده این شوراست.
کدخدایی در پایان درخصوص ارزیابی خود از ثبتنام داوطلبان این دوره از انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: از همه طیفهای مختلف در این دوره شرکت کردهاند، امیدواریم شاهد انتخابات پرشوری باشیم.