یک فعال حقوق بازنشستگان گفت: «بازنشستهای که در سال ۱۳۸۴ حدود ۳۰۰ هزار تومان مستمری دریافت میکرد و با این مستمری ۷۷ کیلو گوشت و یا سه سکه بهار آزادی خریداری میکرد و امروز با مستمری ۱۰ میلیون تومانی، ۱۰ کیلو گوشت و یا یک ربع سکه نیز نمیتواند بخرد، کاملاً به این موضوع آگاه است که چه بلایی بر سرش آمده و این شیوه از متناسبسازی با شاغل همتراز، به هیچ وجه او را به هدف ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی نمیرساند.»
به گزارش پردیس امروز از ایلنا، مطالبه پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی این روزها بهعنوان اصلیترین راه نجات این صندوق بیمهگر محسوب میشود. فعالان کارگری و حقوق بازنشستگان امروزه در میان انبوه راهحلهای ریز و درشتی که از سوی موسسات پژوهشی و علمی وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی برای نجات صندوقها از خطر ورشکستگی مطرح میشود، تنها پرداخت بدهی ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به این سازمان را اصلیترین راهکار نجات میدانند.
کلیه راهکارهایی مانند افزایش سن و سابقه بازنشستگی، کاهش بازنشستگیهای پیش از موعد و موارد سخت و زیان آور، حذف افراد من غیرحق از لیستهای بیمه، کاهش شعبات سازمان و. . عمدتاً راهبردهایی هستند که نه تنها مطلوب کارگران و بازنشستگان نیستند، بلکه از دیدگاه محاسبات بیمهای، چندان تاثیری در حل بحران مالی و درمانی سازمان نخواهند داشت.