به گزارش پردیس امروز به نقل از خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و دیلیمیل، مطالعه نشان میدهد نوجوانان دارای اضافه وزن در بزرگسالی به احتمال زیاد از سلامتی ضعیف ، دیابت و حمله قلبی زودرس رنج میبرند.
متخصصان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر را مورد مطالعه قرار دادند؛ هرکدام به مدت ۲۴ سال از دوران نوجوانی به بعد خود گزارش داده بودند، بررسی دادهها نشان داد افرادی که در نوجوانی دچار اضافهوزن و چاقی بودند، در بزرگسالی با سلامتی ضعیف مواجه هستند.
این افراد برای بیماریهای مختلف نظیر ابتلا به دیابت نوع ۲ و حملههای قلبی نیز در معرض خطر قرار دارند؛ شاخصهای بالاتر توده بدنی (BMI) در دوره بلوغ، با افزایش خطر بیماریهای مختلف در بزرگسالی ارتباط مستقیم دارد؛ حتی اگر افراد وزن خود را کاهش داده و به تناسب برسند، هنوز ۸.۸ درصد بیشتر در معرض خطر دیابت نوع ۲ و ۲.۶ درصد بیشتر در معرض خطر کلی سلامتی قرار دارند.
به گفته این تیم ، یافتههای آنها شواهدی را نشان می دهد که هم سن شروع چاقی و هم مدت زمان ابتلا به آن در مقاومت به انسولین و تصلب شرایین نقش دارد.
آنها افزودند، متخصصان اطفال باید نوجوانان را ترغیب کنند تا رفتارهای سالم مانند ورزش و خوردن وعد های غذایی متعادل را برای مقابله با مشکلات بعدی سلامتی انجام دهند.