دولت: در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند سیمکارتهای خاصی طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.
برترینها – مینا پرویزی: پایگاه اطلاع رسانی دولت( پاد) در روز گذشته خبر از تصمیم جدید وزیر ارتباطات مبنی بر اینترنت بدون فیلتر برای گردشگران خارجی داد و نوشت: در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند سیمکارتهای خاصی طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند. این خبر به شدت با واکنش و انتقادات مردم روبه رو شد تا جایی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک بیانیه اعلام کرد اخبار منتشر شده مبنی بر اختصاص سیم کارت گردشگری برای توریستها، صرفا درحد پیشنهاد بوده و درباره آن هنوز تصمیمگیری نشده است.
اما موضوع قابل تامل در همین پیشنهاد تایید نشده این است که دولت چندین ماه است با فشار حداکثری بر اینترنت و فیلترینگ شدید، امرار معاش دست کم ده میلیون ایرانی را تحت تاثیر قرار داه و بسیاری از مشاغل را تا مرز نابودی برده است، حالا با یک واکنش کاملا عجیب نگران رکود صنعت گردشگری شده است.
طبیعتا ضرر عدم حضور گردشگران خارجی در کشور بیشتر از حجم خسارات وارد شده به مردم و مشاغل در چند ماهه اخیر در پی فیلترینگ اینترنت نبوده، که دولت و وزرات ارتباطات با یک برنامهریزی نسنجیده به فکر دغدغه گردشگران خارجی در ایران باشند.
از طرفی اجرای چنین تصمیمی نوعی دهنکجی به خواست مردم است .حتی بسیاری از آن به کاپیتولاسیون یاد میکنند، که تناقض آشکار درنوع بر خورد با شهروند ایرانی و خارجی را نشان میدهد که در نوع خود فاجعه است. این یعنی اینکه شهروندان ما در حالی که از هرگونه شبکه اجتماعی محروم هستند، گردشگران خارجی از اینترنت بدون فیلترینگ استفاده خواهند کرد. نمونه چنین تبعیضی را همچنین در بازی سپاهان و زنیت و حضور بدون محدودیت بانوان روسی در ورزشگاه نقش جهان شاهد بودیم در حالی دولت و مسئولان همچنان معتقدند زیرساخت لازم برای حضور زنان ایرانی در ورزشگاهها وجود ندارد.
نکتهای شاید وزارت ارتباطات به آن بیتوجه است رکود در حوزه گردشگری در کشور فقط به دلیل کاهش و یا فیلترینگ اینترنت نیست، چهره ایران در اخبار بینالمللی بعد از اعتراضات اخیر دستخوش تغییراتی شده که اصلاح آن امری زمانبر است. در کنار اینها حتی در صورت رفع فیلترینگ برای گردشگران خارجی، سوغات آنها از وضعیت ایران به خارج از کشور چیست؟ مردمی که از هرگونه شبکههای اجتماعی محروم و برای فرستادن یک پیام ساده از طریق شبکه اجتماعی محبوبشان با هزار نوع مصیبت روبه رو هستند.
در چند وقت اخیر لیست دولت برای اینترنت طبقاتی روز به روز در حال افزایش است، اخباری از درخواست برخی چهرهها از جمله نامه محسن پیرهادی نماینده مجلس، امید قالیباف سحنگوی وزرات صمت، و درخواست وزیر علوم برای دریافت اینترنت ویژه برای اساتید و … با واکنش شدید مردم مواجه شده است. اینترنت طبقاتی حاکی از یک تبعیض مدرن است و برای جلوگیری از این امر نیازمند توزیع عادلانه اینترنت طبقاتی و وجود هر دو پلتفرم داخلی و خارجی در کشور هستیم تا مردم به انتخاب و صلاح خود از آن استفاده کنند. امری که مسئولین باید به آن توجه کنند و به نوعی این قائله را ختم کنند.
در ادامه مطلب به واکنش برخی کاربران به موضوع اینترنت بدون فیلترینگ برای گردشگران خارجی میپردازیم:
کاربری به اسم مسعود رستمی نوشته: چگونه میشود راجع به ایران تبلیغات کرد و با طرفهای تجاری (مدیران گردشگری خارجی) ارتباط برقرار کرد؟ برای تبلیغ و آگاهی رسانی آنها در شناختن جذابیتهای گردشگری این مملکت نیاز به اینترنت بدون فیلترینگ است.
یک کاربر با نام مستعار رهگذر عنوان کرده: به گردشگران خارجی سیمکارت خاص میدن، برای دسترسی به اینترنت آزاد! بریم تابعیت ایرانیمون رو باطل کنیم و خودمون رو گردشگر دائمی ایران معرفی کنیم، شاید اینجوری بتونیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم.
آرمان نوشته: زنان خارجی به ورزشگاه ما وارد شوند، زنان ما نه، گردشگران خارجی با سیمکارت خاص وارد اینترنت شده و مردم ما فیلتر میشوند.
سعید بدخش عنوان کرده: جذب گردشگر با امتیازی که گردشگر خارجی را از مردم خودی برتر میسازد پذیرفته نیست، مردم خودی را از اینترنت محروم کنیم و خارجیان را برخوردار نماییم؟
کاربری با نام پرستش نوشته: عجب کمشانس هستند مردم ایران که خودشان باید از اینترنت آزاد بیبهره باشند ولی دولت به فکر طراحی سیمکارتهای خاص برای غریبهها باشد.
حمید جعفری عنوان کرده: به گردشگران خارجی بگیم برامون اینترنت آزاد هات اسپات کنن چون همه جز مردم حق دارن راحتتر و بهتر از اینترنت استفاده کنن.
کاربری به نام نیما نوشته: ما تو کشور خودمون شهروند درجه دو اینترنت حساب میشیم، بعد گردشگران شهروند درجه یک.
زهرا عنوان کرده: میخوان به توریستها اینترنت بدون فیلتر بدن، باشه بدین. این مردم رو بیش از این تحقیر کنید ولی به هدف بهبود گردشگری هم نخواهید رسید.