میلاد میرخسروی در یادداشتی نوشت: در مسیر پر فراز و نشیب کارآفرینی، اصول بنیادین و اساسی وجود دارند که موفقیت را رقم می زنند. این اصول، مانند چراغ راهنما، مسیر را روشن می سازند و صاحبین کسب و کار را از گمراهی و سردرگمی رها می کنند. در این نوشتار به تعدادی از مهم ترین اصول کارآفرینی خواهیم پرداخت و نقش آنها را در کسب موفقیت بررسی خواهیم کرد.
برای موفقیت یک کسب و کار عوامل بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند باعث موفقیت و یا شکست آن شوند، که طبیعتا پرداختن به همه این عوامل با توجه به ویژگی های خاص هر کسب و کار، در یک مقاله ممکن نیست اما اصول اساسی وجود دارند که با دارا بودن آنها، پایههای هر کسب و کاری مستحکم خواهند شد.
کارآفرینان موفق، پیشتازان تغییر و نوآوری هستند. آنها با خلاقیت و ابتکار، راه حل های جدیدی را برای روبرو شدن با مشکلات موجود ارائه می دهند و محصولات و خدماتی را به وجود میآورند که نیازهای جامعه را به نحوی جامع و بدیع پاسخ می دهد. خلاقیت، محرک کارآفرینی است و بدون آن، کسب و کارها راهی برای رشد و توسعه نخواهد یافت.
اهمیت خلاقیت و نوآوری بر هیچ کس پوشیده نیست اما در کنار آن جسارت و ریسک پذیری نیز لازمه موفقیت در هر کسب و کاری است و ماندن در ساحل امن، هیچ صیدی برای صیاد نخواهد داشت زیرا ارزش آفرینی و واقعی سازی ایده ها همواره با ریسک همراه است، زیرا هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد. کارآفرینان موفق، با پذیرش ریسک های معقول و حساب شده، از فرصت ها نهایت استفاده را می برند و از شکست ها به عنوان تجربه ارزشمند برای پیشرفت و یادگیری بهره مند میشوند.
ایده پردازی و فرصت سنجی هم یکی از اصول دیگر و مهمی است که کارآفرینان باید به آن توجه داشته باشند،
یک ایده ناب و ارزشمند، هسته پویای هر کسب و کاری است. کارآفرینان موفق، با تیزبینی و خلاقیت، در دریافت اطلاعات و دادهها، فرصت ها را از میان آنها شناسایی میکنند و ایده های نوآورانهای را خلق میکنند که نیازهای بازار را برطرف کند.
ایده پردازی و نوآوری، تنها بخش کوچکی از مسیر پر پیچ و خم کارآفرینی را تشکیل میدهند. مدیریت و سازماندهی درست، نقشی اساسی در موفقیت یک کسب و کار دارد. افراد موفق، توانایی مدیریت منابع، برنامه ریزی دقیق و رهبری گروه را دارند و با نظم و نکته بینی، مسیر کسب و کار خود را به سمت موفقیت هدایت میکنند.
استعداد یک نعمت باارزش است که در تمامی انسانها به یک میزان وجود ندارد اما همواره انسان های بااستعدادی را میبینیم که از استعداد بالایی برخوردارند اما به دلیل نداشتن تعهد و پشتکار عملا ایده های آنها اجرایی نمیشود و به منصه ظهور نمیرسد. کارآفرینان در مسیر پر فراز و نشیب و دشوار کارآفرینی، با تعهد و پشتکار، در برابر سختی ها مقاومت میکنند و با صبر، استقامت و تلاش مستمر، کسب و کار خود را به موفقیت می رسانند.
توجه به تمامی این موارد بسیار ضروری است اما در کنار آن باید به پیشرفت های تکنولوژی، که شرایط زندگی انسان امروزی را در تمامی حوزه ها با تغییرات بسیاری مواجه کرده است نیز بسیار توجه کرد.
باید توجه داشت که این اصول، تنها بخش کوچکی از چارچوب های اساسی هستند که راه موفقیت در کارآفرینی را هموار میسازند و در کنار این موارد، ویژگی های فردی مانند عزت نفس، شجاعت، اعتماد به نفس، و مهارت های ارتباطی نیز نقش مهمی در موفقیت یک فرد به عنوان کارآفرین ایفا میکند که در سلسه یادداشت های زیرساخت های اساسی برای رشد سریع کسب و کارها در بازار امروز به آنها خواهیم پرداخت.
میلاد میرخسروی