حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی:

برگزاری مراسم محرم برای سلامت روحی و معنوی مردم است

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی هیئات واکنش نشان داد.

به گزارش پردیس امروز، حجت‌الاسلام «رضا عزت زمانی» معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره‌ عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی برخی از هیات‌ها گفت: بخشی از هیات‌ها مانند هیات‌های موثر و بزرگ پروتکل‌های اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت می‌کنند. در تهران حدود ۱۵ هیات بزرگ نیز در محوطه مدارس، دانشگاه‌ها و پادگان‌ها مراسم خود را برگزار می‌کنند و همه پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند در مجموع در کل کشور نیز همین گونه است و حجم بالایی از هیات‌ها پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تعداد محدودی از هیات‌ها نیز پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، گفت: ساز و کاری برای ثبت و معرفی هیات داشتیم و هیات‌هایی که امسال برنامه دارند در سامانه بیرق ثبت‌نام کرده‌اند. این هیات‌ها که در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند ما به سراغ‌شان می‌رویم و شرایط‌شان را بررسی می‌کنیم. تعدادی از هیات‌ها نیز به دلیل مخدوش بودن ارتباط‌ها قدری دور از دسترس هستند البته در صورت‌عدم رعایت ضوابط، از طرق قانونی تذکر خواهند گرفت. افرادی هم هستند که گاهی با گفتار و رفتارهای دور از شان ذاکری اهل‌بیت (ع) سبب توهین به هیات و اهل بیت (ع) را فراهم می‌کنند که مجموعه‌های صنفی باید برخورد مناسب را داشته باشند.

حجت الاسلام عزت زمانی در پاسخ به این سوال که آیا این نوع هیات‌ها توسط سازمان تبلیغات شناسایی شده‌اند، گفت: ما برخی از این هیات‌ها را می‌شناسیم به طور مثال هیاتی که در روزهای گذشته عکس‌های آن منتشر شد جزو همین هیات‌های ثبت نشده است که مجوز دریافت نکرده‌اند لذا حتی قبل از اینکه گزارشات و عکس‌های این هیات در فضای مجازی منتشر شود همکاران ما در سازمان تبلیغات استان تهران این گزارش‌ها را دریافت کرده و بررسی کردند.

وی با تاکید براینکه مردم ناظر اصلی هستند، گفت: ما سامانه پیامکی در این زمینه نیز آماده کرده‌ایم و مردم می‌توانند اگر باعدم رعایت پروتکل‌ها در هیات‌ها و تکایا مواجه شدند عدد یک را به شماره ۱۰۰۰۴۶۱۵ ارسال کنند و همکاران ما در سازمان تبلیغات بلافاصله این موضوعات را پیگیری می‌کنند. شبکه نظارت بر استان‌ها نیز یک شبکه جمعی است و از نمایندگان خانه‌های بهداشت، استانداری و سازمان تبلیغات هر استان تشکیل شده است. این تیم‌ها در کل کشور سازماندهی شده و وظیفه نظارت بر هیات‌ها را برعهده دارند. در تهران نیز حدود ۶۰۰ گروه برای نظارت، شب‌ها در هیات‌ها و محلات حضور دارند.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: هیات‌ها نکات و مسائل‌شان را می‌توانند در سامانه بیرق ثبت کنند. همچنین اگر هیاتی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکند ما در ابتدا براساس آنچه به ما ابلاغ شده است در ابتدا به مسئولان هیات تذکر شفاهی می‌دهیم و از آن‌ها می‌خواهیم تا پروتکل‌ها را رعایت کنند در مرحله دوم نیز چنانچه تکرار شود تذکر کتبی به آن‌ها داده می‌شود و مجوزشان لغو شده و دیگر اجازه برگزاری مراسم را ندارند. کمیته‌ای نیز تشکیل شده است که مجموعه دستگاه‌های امنیتی و انتظامی در این کمیته حضور دارند و این کمیته نسبت به مراحل دیگر در خصوص برخورد با هیات‌ها تصمیم گیری می‌کند. اگر مجموعه‌ای بعد از تذکر و صحبت کردن همچنان به رویه خود ادامه داد و اصلاح نشد از این طریق با او برخورد خواهد شد.

حجت الاسلام عزت زمانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره روضه‌های خانگی مانند گذشته گفت: ما صریحا اعلام کرده‌ایم این نوع برگزاری مجالس ممنوع است چهارچوب قانون معلوم است قانون می‌گوید برگزاری مراسم در محیط بسته‌ای که تهویه مناسب ندارد و جمعیت بالایی دارد ممنوع است همچنین برگزاری روضه‌های خانگی با معنایی که سابقا داشته‌اند ممنوع است. وقتی برگزاری این نوع مجالس براساس مصوبات و قانون ممنوع است مردم باید این موارد را رعایت کنند. ما به مجالسی که برگزار می‌شود از جمله روضه‌هایی که در داخل خانه برگزار می‌شود، دسترسی نداریم لذا آن مقداری که در دسترس ما باشد یا ثبت شده باشد یا مردم از طریق همین سامانه‌ها به ما اطلاع دهند در اختیار شبکه‌های نظارتی قرار می‌گیرند و بر آن‌ها نظارت می‌کنیم. آن مواردی که در دسترس ما نیست ما از آن خبردار نمی‌شویم. البته این افرادی که اطاعت نمی‌کنند حتی اگر به آن‌ها بگویید نباید برگزار کنند باز هم گوش نمی‌دهند، چراکه اصلا قانون را رعایت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم هیات یعنی جلوه عقلانیت، خدمت، معنویت و اطاعت از ولی است، گفت: حال ممکن است کسی هم باشد که فقط صرفا چند پرچم بزند، اما هیچ کدام از این موارد را رعایت نکند و در حقیقت به امر ولی هم توجه نکند و بخواهد سلامت مردم را به خطر بیاندازد، در جامعه هیاتی مانند هر جامعه دیگری نیز ممکن چنین افرادی حضور داشته باشند و بخواهند سوءاستفاده کنند. البته اگر گاهی اوقات تمردی از بخش کوچکی از جامعه مذهبی می‌بینید به دلیل دوگانگی‌ها و نوع رفتارها و اشکالاتی است که به مدیریت کرونا وارد است. آیا همین الان که در پیک پنجم هستیم، این پیک به دلیل برگزاری هیات بوده است؟ قطعا اینگونه نیست قطعا بی‌تدبیری‌هایی صورت گرفته و حالا که نزدیک محرم شده است همه نگران مردم شده‌اند در حالی که باید از مدت‌ها پیش نگران سلامتی مردم می‌بودند. هیات‌ها دائما در بیمارستان‌ها در آرامستان‌ها و در خصوص معیشت به مردم کمک می‌کنند و به برگزاری مراسم برای امام حسین(ع) نیز عرق دارند.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر شاهد چند مدل تصمیم‌گیری هستیم یک بار می‌گویند در زیر سقف برگزار نکنید، یک بار می‌گویند در فضای باز هم منتقل می‌شود. این نوع تصمیم گیری‌ها در حوزه سلامت باعث می‌شود، همه مردم نه فقط هیاتی‌ها دچار سردرگمی شوند. در همه موضوعات مرتبط با سلامت از تعطیلی تا تزریق واکسن با تصمیم گیری‌های متفاوتی مواجه هستیم وقتی مردم می‌بینند دستگاه تصمیم گیرنده ثبات ندارد، همه مردم نسبت به این تصمیمات بدبینانه نگاه می‌کنند. یکی از دلایلی هم که برخی هیات‌ها رعایت نمی‌کنند به دلیل همین تناقضات است.

حجت الاسلام عزت زمانی با بیان اینکه همه می‌دانیم که این فضای معنوی باعث سلامت روحی و معنوی جامعه می‌شود و این مراسم‌ها راه حل بسیار مهمی است از همین رو عده‌ای می‌خواهند این مراسم‌ها را برگزار کنند، خاطرنشان کرد: این افراد تاکید دارند هر نوع پروتکلی را که می‌دانید موثر است اعلام کنید و ما هم رعایت می‌کنیم ما نیز دست‌بوس افرادی هستیم که پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.با گروه‌هایی که رعایت نمی‌کنند و افرادی که می‌خواهند از قانون اطاعات نکنند، طبق قانون برخورد خواهد شد.

وی همچنین درباره استفاده از فضای مجازی گفت: در این فضا نیز به صورت حداکثری حضور داریم یک نرم افزاری به نام تکیه داریم که همزمان برنامه‌های ۵۵ هیات خوب کشور را پخش می‌کند. برنامه تکیه گاه به صورت مشترک بین سازمان تبلیغات و صدا و سیما تولید شده و هر شب از شبکه سه پخش می‌شود، هیات آنلاین نیز یکی دیگر از فضاهایی است که افراد می‌توانند در فضای مجازی از آن بهره ببرند. ما در فضای مجازی به صورت تمام قد حضور داریم.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: ما به همه مردم اعلام کرده‌ایم کسی که باید شرایط را رعایت کند مردم هستند و هیات چیزی غیر از مردم نیست مردم باید پروتکل‌ها را رعایت کنند، یعنی اگر خانواده‌ای دارای بیمار زمینه‌ای است باید رعایت کنند حال اگر قرار باشد کسی که دارای بیمار زمینه‌ای است دارای فرد سالمند است رعایت نکند و بگوید چون هیات باز است ما هم می‌رویم این حرف درستی نیست و افراد باید با توجه به شرایط و موقعیت خودشان تصمیم بگیرند و مردم باید رعایت کنند.

حجت الاسلام عزت زمانی یادآور شد: در سال گذشته درصدی از هیات‌ها نیز به دلیل اینکه احساس کردند نمی‌توانند پروتکل‌ها را رعایت کنند اصلا مراسم برگزار نکردند، اما اگر برخی‌ها رعایت نمی‌کنند، ما نباید بگوییم که کل هیات‌هایی که انرژی و هزینه کرده‌اند تا مردم در آرامش و با رعایت کامل عزاداری کنند، مراسم‌ها را اجرا نکنند، چرا که حق آن‌ها ضایع می‌شود.
منبع خبر: خبرگزاری ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بر چسب ها

اخبار مرتبط

چند رسانه ای

آخرین اخبار