به گزارش پردیس امروز به نقل از ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: در گزارش سازمان ملل تاکید می شود دستکم یک و نیم میلیون نفر از جمعیت جهان به طور مستقیم در قرن کنونی تحت تاثیر خشکسالی بوده اند و هزینه های اقتصادی این پدیده ۱۲۴ میلیارد دلار براورده شده است. هزینه واقعی به مراتب بالاتر خواهد بود زیرا چنین براوردهای هزینه ای شامل تاثیر این پدیده بر کشورهای در حال توسعه نمی شود.
مامی میزوتاری ( Mami Mizutori) نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در کاهش خطر بلایای طبیعی گفت: خشکسالی در آستانه تبدیل شدن به همه گیری تازه ای در آینده قرار دارد و واکسنی برای درمان آن وجود ندارد. در چند سال آینده بیشتر کشورهای جهان تحت فشار ناشی از کم آبی بسر خواهند برد و در دوره هایی از سال تقاضا بیش از عرضه خواهد بود. خشکسالی عامل اصلی در تخریب اراضی و کاهش برخی محصولات اصلی کشاورزی است.
تصویر واقعی خشکسالی
این مقام سازمان ملل گفت بسیاری از مردم تصاویری از خشکسالی را که مناطق صحرایی آفریقا را دربرگرفته در ذهن دارند اما اکنون این مساله مطرح نیست. حالا دیگر خشکسالی جنبه گسترده ایگرفته است و تا پایان قرن، همه کشورها و یا تعداد بسیاری از کشورهای جهان نوعی از خشکسالی را تجربه خواهند کرد.
میزوتوری اظهار داشت اکنون ۵ هزار سال است که مردم با خشکسالی زندگی کرده اند اما چیزی که اکنون مشاهده می کنیم بسیار متفاوت است. فعالیت های انسانی خشکسالی را تشدید کرده و تاثیرات آن را افزایش داده است که این امر تهدیدی برای خارج کردن برنامه کمک به فقرزدایی از مسیر اصلی خود محسوب می شود.
کشورهای توسعه یافته از این قاعده مصون نیستند. آمریکا، استرالیا، جنوب اروپا در سالهای اخیر خشکسالی را تجربه کرده اند. خشکسالی بیش از ۶ میلیارد دلار در سال برای آمریکا هزینه داشته و هزینه آن برای اتحادیه اروپا ۹ میلیارد یورو بوده است.
سازمان ملل در گزارش خود خاطرنشان کرد: رشد جمعی نیز افراد بسیاری را در مناطق مختلف در مقابل تاثیرات خشکسالی قرار داده است. راجر پولوارتی دانشمند ارشد اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا که از نویسندگان گزارش سازمان ملل نیز هست گفت: تاثیرات خشکسالی از کشاورزی فراتر می رود.
وی به وضعیت رودخانه دانوب در اروپا اشاره کرد که خشکسالی در سالهای اخیر بر روز حمل و نقل، گردشگری، صنعت و تولید انرژی تاثیر گذاشته است.
این دانشمند گفت ما باید در نگاه خود نسبت به خشکسالی تجدیدنظر کنیم و باید منابع همچون رودخانه و حوضه های بزرگ آبریز را مدیریت کنیم.
تغییر الگوهای بارش در نتیجه تغییرات آب وهوایی عامل اصلی خشکسالی است اما در این گزارش همچنین به استفاده ناکارامد از منابع آبی و تخریب اراضی تحت تاثیر کشاورزی های شدید و اقدامات ضعیف کشاورزی که خود نقش مهمی دارند، اشاره شده است.
میزوتوری از دولت ها خواسته در زمینه کمک به جلوگیری از خشکسالی بیشتر از طریق اصلاحات و اعمال مقرراتی درباره نحوه استخراج آب، ذخیره و مصرف این منبع طبیعی و نیز مدیریت ارضای گام بردارند.
گزارش سازمان ملل تحت عنوان ارزیابی کاهش خطر بلایا: گزارش ویژه خشکسالی ۲۰۲۱ منتشر شده و در نشست آب و هوایی سازمان ملل موسوم به COP۲۶ که قرار است ماه نوامبر (آبان) در گلاسکو برگزار شود، مورد بحث قرار خواهد گرفت.