گزارش پردیس امروز به نقل از ایرنا: «عوض حیدرپور» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم با بیان اینکه مناظرات انتخاباتی محل سیاه نمایی و انکار خدمات نظام نیست، گفت: برخی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به جای تلاش برای اقناع افکار عمومی، به تخریب و تضعیف دولت پرداختند.
جمعه ۲۸ خرداد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. انتخابات این دوره نسبت به انتخابات مقاطع گذشته از جنبه تنوع سلایق حاضر در کارزار انتخاباتی و مسئله بررسی صلاحیتها با انتقادهای زیادی روبرو شد. از سوی دیگر مناظرات انتخاباتی که به عنوان مهمترین برنامه تبلیغاتی تلویزیونی نامزدهای انتخاباتی است برخلاف دورههای گذشته به جای ارائه برنامه و نقد سخنان مطرح شده در مناظره، به محلی برای تخریب دولت تبدیل شد.
با توجه به بیان سخنان خلاف واقع علیه دولت، رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت به این رویکرد صداوسیما و برخی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده و خواستار بیان واقعیتها شد. دولت برای پاسخگویی به اتهامات در خواست اختصاص وقت از سازمان صداوسیما کرد که این سازمان در مقابل تخریب دولت در سه مناظره که حداقل بیش از ۸ ساعت به طول انجامیده بود تنها ۸ دقیقه به دولت وقت دفاع داد؛ اقدامی که بیشتر به شوخی شبیه بود تا دادن وقت به دولت برای پاسخ به اتهامات و بیان واقعیت هایی که برای فهم مردم از شرایط کشور ضروری است. همین رویکرد در مناظرات و برنامههای انتخاباتی، باعث شده هنوز چشم انداز مشارکت به حد قابل قبول نرسد در حالی که زمان زیادی به زمان برگزاری انتخابات باقی نمانده است.
در گفتگو با «عوض حیدرپور» نماینده مجلس نهم، در مورد تخریب دولت در مناظرات و نحوه برگزاری مناظرات انتخاباتی و همچنین سخنان رهبری مبنی بر ضرورت جبران مسئولان سوالاتی را مطرح کردیم که در ادامه میخوانید.
سطح سوالات در مناظرات نازل بود
حیدرپور با اشاره به رویکرد تخریبی در مناظرات انتخاباتی گفت: در این دوره متاسفانه تخریب علیه دولت و اقدامات انجام شده با شدت بیشتری نسبت به دورههای قبلی انجام شد که این تخریب ها و این نوع رویکرد در بین مردم و در فضای مجازی هم انعکاس دارد. وقتی این تخریبها در فضای مجازی منعکس میشود برخیها به جای تلاش برای اصلاح این شیوه بیان میکنند که فضای مجازی باید محدود شود. فضای مجازی یک واقعیت در دنیای امروز و کشور ما است. به جای اینکه بگوییم فضای مجازی عامل مشکلات است باید به این نکته تاکید کنیم که مسئولان ارشد کشور باید از تخریب یکدیگر دست بردارند.
وی ادامه داد: وقتی مسئولان ارشد کشور همدیگر را تخریب میکنند مردم هم از این مسئولان تبعیت می کنند. اگر مسئولان کشور و مسئولان نهادها که مورد خطاب حضرت امام خمینی(ره) بودند که رعایت یکدیگر را بکنند، ملاحظه هم را نکنند دیگر در این فضا هر چیزی رد و بدل میشود .بنابراین باید پذیرفت که فضای مجازی یک واقعیت است که در کشور وجود دارد. پس از این فضای مجازی باید خوب استفاده کرد و نباید صورت مسئله را پاک کرد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صداوسیما باید مناظرات انتخاباتی و دیگر برنامه های مرتبط با انتخابات را در سطحی برگزار کند که منجر به آگاهی بیشتر مردم شود، بیان داشت: سطح سوالات در مناظرات نازل بود. از طرف دیگر مسائل مهمی مانند کرونا و تحریم ها خیلی مطرح نشد. نکته بعدی اینکه همه مشکلات بلند مدت و ساختاری کشور را به گردن یک دولت بندازیم مشکلی را حل نمی کند. باید به مردم صادق باشیم و با شعار دادن به مردم آدرس غلط ندهیم. بخشی از مشکلات را می توان با اصلاح مدیریت درست کرد اما بخشی از مشکلات مرتبط با تحریم ها و بخشی هم ساختاری است و ربطی به این دولت و آن دولت ندارد.
درخواست رهبری از شورای نگهبان انجام نشد
حیدرپور در پاسخ به این سوال که تحلیل شما در مورد سخنان رهبر انقلاب در مورد خطاهای انجام شده در بررسی صلاحیتها چیست، گفت؟ من تحلیلم این است که یکی از کسانی که در واقع مورد جفا قرار گرفت آقای دکتر لاریجانی بود. مقام معظم رهبری هم گفتند که دستگاهها گزارشهایی دادند که احیانا شورای نگهبان بر اساس این گزارش ها تصمیم گرفته که منجر به تصمیمات اشتباه شده است. بنابراین شورای محترم نگهبان باید جبران کند.
وی افزود: متاسفانه با این بیانیهای که شورای نگهبان داد معلوم شد که درواقع حرف مقام معظم رهبری را زمین گذاشتند. زمین گذاشتن کلام مقام معظم رهبری در مورد یک شخصیتی مثل آقای لاریجانی که در طول چهل سال گذشته همواره کارگزار مورد اعتماد نظام بودند و نسبت نزدیکی با بیت علما و بزرگان کشور دارند قابل پذیرش نیست. شورای نگهبان از سخنان رهبر انقلاب سرسری رد شد و بیانیه ای که داد به هیچ وجه جواب ابهامات نبود.